Gelderland

Maaltijdbezorger slaat met auto over de kop Germanenlaan Apeldoorn

APELDOORN – In de nacht van gisteren deed zich een incident voor op de Laan van Orden in Apeldoorn, waaruit bleek dat ongelukken in kleine hoekjes verscholen zitten. Een bezorger belandde daar met zijn auto op zijn kop, nadat hij de bocht net iets te scherp had genomen en tegen een paaltje was gebotst. Gelukkig kon de bezorger ongedeerd uit zijn auto stappen.

Het voorval vond plaats rond 00.30 uur op de kruising van de Germanenlaan en de Laan van Orden. De bezorger, die zojuist een bestelling had afgeleverd op de Germanenlaan en onderweg was naar de volgende bestemming, ontdekte dat hij iets vergeten was te bezorgen. Om de vergeten items alsnog bij de Germanenlaan te bezorgen, draaide hij zijn auto om en reed terug in die richting. Helaas ging het mis in de bocht, waar hij te scherp draaide en een paaltje raakte, waardoor zijn auto werd gelanceerd en op zijn kop belandde.

Ondanks de heftige botsing kon de bezorger op eigen kracht uit zijn zwaar beschadigde auto komen en bleef hij ongedeerd. Een alerte omwonende, die het geluid van de impact hoorde en ging kijken, belde intussen het alarmnummer 112.

Zowel de politie als de ambulancedienst waren snel ter plaatse. Na een snelle controle bleek de bezorger geen verwondingen te hebben die ziekenhuisopname vereisten. Opvallend genoeg moest echter wel de bestelling die nog in zijn auto lag, bestemd voor het ziekenhuis, worden afgeleverd. Dit werd door de ambulancebroeders verzorgd.

Een bergingsdienst plaatste de sterk beschadigde auto weer op zijn wielen, waarna deze werd afgevoerd. Het paaltje, dat door de botsing scheef was komen te staan, zal later door de gemeente worden hersteld.

Gedurende de afhandeling van het ongeval was de kruising tijdelijk gedeeltelijk afgesloten voor verkeer.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen