Flevoland

Meerdere woningen ontruimd na vondst explosief Kornwierde Almere

ALMERE – Vrijdagmiddag 29 december om 14.40 uur zijn de hulpdiensten ingezet aan de Kornwierde in Almere.

Bij een woning, waar al eerder een explosief is afgegaan, werd een glazen fles met daarin een zogeheten Cobra en een onbekende vloeistof aangetroffen. Vanwege het mogelijke explosie gevaar werd direct de omgeving afgezet en meerdere woningen ontruimd. Na een controle door een explosieven verkenner van de politie werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plekke gevraagd. Deze zijn met een bompak naar de woning gegaan om verder onderzoek te verrichten bij het stuk vuurwerk.

Afgelopen nacht ging er bij de woning een explosief af waardoor alle ramen van de woning werden vernield. De politie heeft beide incidenten in onderzoek.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen