Gelderland

Poging tot brandstichting bij auto Klingmakersdonk Apeldoorn

APELDOORN – In Apeldoorn hebben bewoners van de Klingmakersdonk op vrijdagavond succesvol voorkomen dat een auto volledig in vlammen opging. Nadat ze twee luide knallen hoorden, ontdekten ze even later dat er brand woedde onder een van de geparkeerde voertuigen.

Onmiddellijk belden de bewoners het alarmnummer 112 en begonnen ze zelf met het blussen van het vuur. Met succes: nog voordat de brandweer arriveerde, was het vuur al gedoofd. De brandweer hoefde alleen nog een nacontrole uit te voeren.

Onder de auto werd een stuk vermoedelijk vuurwerk aangetroffen, zo meldde de politie. Dit stuk papier is als bewijsmateriaal meegenomen voor mogelijk aanvullend sporenonderzoek.

De politie gaat in ieder geval uit van een poging tot “brandstichting”. De auto heeft door het incident enige schade opgelopen.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen