Noord-Holland

Enorme ravage na plofkraak op geldautomaat in Amstelveen

AMSTELVEEN – De politie is zaterdagochtend een zoekactie gestart na een plofkraak op een geldautomaat in Amstelveen. De Geldmaat aan de Van der Hooplaan was rond tien over half vijf het doelwit van de plofkraak.

De schade is groot. De pui ligt eruit en meerdere lampen in de omgeving zijn gesneuveld. Na de plofkraak zouden drie personen ervandoor zijn gegaan. De politie heeft met meerdere eenheden en een helikopter naar ze gezocht. De Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) van de politie heeft onderzoek gedaan. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft aan het begin van de ochtend onderzoek verricht waarna Forensisch Onderzoek kon plaatsvinden.

Vorige week was er al een geldmaat aan de Osdoper Ban het doelwit van een plofkraak, toen werd geen buit gemaakt.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen