Gelderland

Vuurwerkverbod in Apeldoorn, diverse shows gratis te bezoeken tijdens jaarwisseling

APELDOORN – In de gemeente Apeldoorn geldt sinds 2 jaar een algeheel vuurwerkverbod.  Dan hebben we het niet over de sterretjes en knalerwten.  Maar wel over zwaarder vuurwerk, categorie F2 en hoger. Dat heeft de raad besloten omdat er ieder jaar weer mensen ernstig gewond raken door vuurwerk.

Om de Apeldoorners bij elkaar te brengen tijdens de jaarwisseling, zijn er ook een paar spetterende aftelfeesten. In het Zuiderpark en op het Zwitsalterrein zijn op 31 december prachtige shows.  In het Zuiderpark is er programma dat vooral gezinnen met kinderen zal aanspreken, tussen 19.00 en 21.00 uur, met rond 20.00 uur een vuurwerkshow.

Op het Zwitsalterrein is er een avondvullend programma voor jong en oud. Van 20.00 tot 01.00 uur is het zowel binnen in de Zwitsalhal als buiten op het terrein feest. Met optredens van bekende en onbekende artiesten. Ook hier genieten de bezoekers van een grote vuurwerkshow, zowel om 21.30 als om 23.55 uur. Bij de laatste show wordt uiteraard groots afgeteld naar 2024.

Gerelateerde artikelen