Utrecht

Jeugd zorgt voor onrust en gooit met vuurwerk naar agenten Soesterkwartier Amersfoort

AMERSFOORT – Een groep jeugd van ongeveer 20 man zorgt voor onrust in de winkelstraat. Wijkagenten welke aanwezig zijn proberen in gesprek te komen met de jongeren. 

Buurtbewoners spreken de jongeren aan vanwege het vuurwerk wat wordt afgestoken. De jongeren zoeken vervolgens ruzie met buurtbewoners. Agenten moeten de boel sussen. 

Ter hoogte van de Emmauskerk gaat het opnieuw mis, de groep krijgt ruzie met een man. De man zou hierna de groep bedreigd hebben om één van de jongeren neer te steken. Ook hier moesten agenten en door de gemeente ingehuurde beveiligers aan te pas komen. Tijdens de actie werd er met vuurwerk gegooid. Een extra eenheid van de politie kwam ter plaatse en heeft één persoon gefouilleerd, maar trof niks aan. Tijdens het fouilleren werd er opnieuw met vuurwerk gegooid richting de politie. De agenten wilde deze persoon gaan aanhouden, maar deze wist te ontkomen, een kat-en-muisspelletje werd het op een gegeven moment. 

Het lijkt erop dat de agenten het dogen dat er vuurwerk wordt afgestoken, maar als het te gevaarlijk wordt, wordt er ingegrepen. 

Foto’s: MXM Visuals

Gerelateerde artikelen