Landelijk

Storm Henk nadert Nederland, waarschuwing voor zeer zware windstoten

NEDERLAND – Storm Henk is in aantocht. Het KNMI heeft daarom voor de provincies Noord-Holland, Friesland en het IJsselmeergebied code oranje afgegeven. Voor de rest van Nederland is code geel actief vanaf 22:00 uur.

Tussen 22:00 uur vanavond en 02:00 uur vannacht is code oranje van kracht voor Noord-Holland, Friesland, het Waddengebied en het IJsselmeergebied. Verwacht worden zeer krachtige windstoten met snelheden van 100-110 km/uur op het land en ongeveer 120 km/uur aan de kust. Dit kan leiden tot schade en gevaar door omvallende bomen en rondvliegende objecten, met de windstoten uit een zuidwestelijke richting.

Bovendien zullen er gedurende de avond landinwaarts zware windstoten zijn met snelheden van 80-90 km/uur, terwijl in kustgebieden snelheden rond 100 km/uur worden verwacht. In de loop van de nacht zullen de windstoten vanuit het zuiden weer afnemen.

Gerelateerde artikelen