Gelderland

Felle brand in container slaat over naar schoolgebouw Elspeet

ELSPEET – Op woensdagavond heeft een hevige brand in een container zich uitgebreid naar de Da Costaschool in Elspeet, resulterend in aanzienlijke rookontwikkeling.

Omstreeks 19.00 uur ontving de brandweer een melding van een felle brand in een container die grensde aan de school. Bij aankomst van de brandweer werd al snel geconstateerd dat de brand was overgeslagen naar het schoolgebouw.

De brandweer schaalde de situatie op naar een grote brand, waarbij drie blusvoertuigen, twee waterwagens en een hoogwerker werden ingezet. Ondanks de inzet heeft de school aanzienlijke schade opgelopen. Gelukkig is de brand inmiddels onder controle.

Op dit moment wordt de oorzaak van de brand grondig onderzocht.

Foto’s: Damian Ruitenga/LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen