Landelijk

Winters koud weer op komst, temperatuur komt onder vriespunt

NEDERLAND – Het is nu regenachtig buiten en erg zacht voor de tijd van het jaar. Tegen het einde van de week en in de loop van volgende week zal de temperatuur een flink stuk gaan zakken.

In het weekend zal de temperatuur tot de 0 graden zakken. Overdag komen de temperaturen uit rond de 2 graden. Wanneer we naar het begin van de volgende week kijken, zakt de temperatuur in de nacht tot lokaal min 6 graden. Goed nieuws voor schaatsfans. Er bestaat een kans dat er voor het eerst dit jaar kan worden geschaatst op ijs. Dit zal dan wel op speciale banen gaan of in weilanden en ondiepe plassen. Voor het schaatsen op grote meren wordt er te weinig vorst voorspeld.

De weersverwachting vanaf het midden van volgende week is nog niet zeker. De temperaturen blijven laag en zal tussen de 0 en 4 graden liggen.

Gerelateerde artikelen