Gelderland

Groot gat in weg na leidingbreuk Valkenweg Apeldoorn

APELDOORN – Een groot gapend gat en veel zand en modder op de Valkenweg in Apeldoorn nadat er vanmorgen vroeg een waterleiding brak. Vitens is al de gehele dag bezig met herstelwerkzaamheden.

Rond 04.45 uur werd de lekkage ontdekt. De Valkenweg stond blank. Vitens was snel ter plaatse en sloot het water af om de leiding te herstellen. Door de leidingbreuk ontstond er een zogeheten “sinkhole”. Een groot gapend gat in de stoep was het gevolg.

Vitens verwacht nog tot zeker begin van de avond bezig te zijn met de herstelwerkzaamheden. Bewoners van de Valkenweg en de Adelaarslaan moeten rekening houden met minder tot geen water uit de kraan.De Valkenweg is vanwege de herstelwerkzaamheden grotendeels afgesloten. Verkeer kan om en om langs de afzetting passeren.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen