Zuid-Holland

Bewoner maakt expres melding van brand en wordt aangehouden Haagwinde Noordwijk

NOORDWIJK – Vrijdagmiddag 5 januari omstreeks 17.45 uur is de brandweer ingezet aan de Haagwinde in Noordwijk.

Meerdere brandweer en politie-eenheden werden ingezet nadat er was gemeld dat er brand was ontstaan in een woning. De brandweer heeft de woning gecontroleerd, maar van brand bleek geen sprake. De overige eenheden van de brandweer konden al snel terug naar de kazerne. De politie was met meerdere eenheden en een hondengeleider aanwezig in de straat.

Volgens een woordvoerder van de politie had de buurman een valse brandmelding gemaakt en stond hij de aankomende brandweer vanaf zijn balkon te filmen. Omdat de man niet wilde meewerken met de politie is de politie de woning binnen gevallen waarna de man werd aangehouden.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen