Zuid-Holland

Zwaar verwaarloosde hond gevonden in woning Rotterdam Prinsenland

ROTTERDAM – Gisteren voerde de politie in samenwerking met de Inspectiedienst een inspectie uit op het gebied van dierenwelzijn in Rotterdam Prinsenland. Tijdens het bezoek aan een woning troffen ze 3 honden, 1 slang en 2 vogels aan.

Helaas ontdekte de politie dat één van de honden zich in een afgelegen kamer bevond, gehuld in duisternis. De conditie van deze hond was zorgwekkend, waardoor de politie deze met spoed naar het dierenziekenhuis in Barendrecht bracht.

Bij aankomst vertelde de dierenarts aan de politie dat de hond ernstig leed aan vlooien, een verwaarloosd gebit had, een grote tumor op het achterbeen droeg, uitgedroogd en ondervoed was, twee ontstoken oren had en vanaf de heupen verlamd was. De dierenarts benadrukte dat de hond waarschijnlijk aanzienlijke pijn leed. Ze gaven de hond nog wat nat voer, waar hij opvallend positief op reageerde.

Diezelfde avond besloot de dierenarts de hond te euthanaseren, in aanwezigheid van de eigenaar die ervoor koos om bij het afscheid te zijn. De eigenaren dachten dat de hond thuis een natuurlijke dood zou moeten sterven. De politie heeft een officiële melding gemaakt van het incident, en de eigenaren zullen binnenkort worden opgeroepen voor verhoor op het politiebureau.

Bron: Politie Rijnmond Oost

Gerelateerde artikelen