Utrecht

Vrachtwagen rijdt in op langzaamrijdend verkeer A1 Amersfoort, enorme crash en meerdere voertuigen in brand

AMERSFOORT – In Amersfoort heeft zich donderdagmiddag rond 17:20 uur een verkeersongeval voorgedaan op de A1, waarbij een personenauto vlam heeft gevat. De hulpdiensten zijn direct met spoed ter plaatse gekomen en er is opgeschaald naar grote hulpverlening.

Als gevolg van het ongeval werd de A1 in de richting van Barneveld volledig afgesloten, waardoor het verkeer ernstig gehinderd wordt. Een flinke file is ontstaan vanuit Amsterdam richting Hoevelaken. Automobilisten worden aangeraden alternatieve routes te overwegen.

De brandweer is druk bezig met het blussen van de brandende auto, terwijl ook andere hulpdiensten zich ontfermen over eventuele gewonden. Volgens de politie is een vrachtwagen achterop langzaamrijdend verkeer gebotst. Er zouden 5 voertuigen waaronder een vrachtwagen op elkaar zijn gebotst. Één personenauto vloog in de brand. Zeker 1 persoon zou zwaar gewond geraakt zijn, hiervoor is het mobiel medisch team uit Amsterdam opgeroepen. 

Verkeersdeelnemers wordt geadviseerd om de berichtgeving in de gaten te houden en rekening te houden met vertragingen op de A1. De politie zal een onderzoek instellen naar de toedracht van het ongeval.

Foto’s: Marnix Manschot Fotografie

Gerelateerde artikelen