Utrecht

Enorme vondst door politie in Woerden; voor ruim 19,3 miljoen aan iPads en iPhones in loods

WOERDEN – De politie in Woerden heeft afgelopen zondag een enorme vondst gedaan. In een loods werden iPhones en iPads gevonden met een waarde van 19,3 miljoen euro.

Deze producten van Apple werden diezelfde dag nog gestolen bij een bedrijf op Schiphol rond 20:00 uur. Na de overval kwam de politie al snel een vrachtwagen op het spoor. Deze reed een uur na de overval een loods binnen aan de Kattegat. Daar deed de politie de inval.

Er werden bij het binnenvallen van de loods vier personen aangehouden. Een vijfde persoon sloeg op de vlucht en verstopte zich in een sloot langs de A12. Deze werd met behulp van een politiehelikopter alsnog gevonden en aangehouden.

Het is onbekend hoe de dieven hun slag konden slaan op Schiphol. Het vijftal is voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijven voorlopig nog vast zitten.

Foto: Stock

Gerelateerde artikelen