Noord-Holland

Man vernielt politieauto en mishandeld agent in Zaandam

ZAANDAM – Wat een reguliere identiteitscontrole had moeten zijn van de Handhaving in Zaandam, liep uit op een vernielde politieauto en een mishandelde agent.

Het team van de Handhaving vroeg gisteren de assistentie van de politie bij een identiteitscontrole. Volgens de politie was de man agressief en onberekenbaar. Toen de agenten kwamen aanrijden, werden zij zonder pardon direct belaagd door de verdachte. Een gesprek voeren met de verdachte bleek geen moment mogelijk.

De verdachte sloopte meteen de ruit van de politieauto waarbij de agent die de auto bestuurder gewond raakte. Door het optreden van zijn collega werd erger voorkomen. Er was niet te praten met de verdachte.

Doordat de verdachte de auto sloopte en een agent verwonde is de politieauto en de agent voorlopig niet inzetbaar, aldus de politie Zaanstreek op Facebook.

Uiteindelijk is de verdachte met verzet aangehouden, in samenwerking met handhaving. Er is aangifte gedaan van vernieling van het dienstvoertuig en voor de mishandeling van een politieagent. De agent maakt het naar omstandigheden goed.

Foto: Politie Basisteam Zaanstreek

Gerelateerde artikelen