Utrecht

Omstanders schieten te hulp bij groot ongeval A1 Amersfoort

AMERSFOORT – Bij het heftige ongeval dat gisteren tegen het einde van de middag plaatsvond op de A1 in Amersfoort, zijn meerdere omstanders direct te hulp geschoten.

Tijdens de middagspits botste gisteren op de A1 ter hoogte van de IKEA een vrachtwagen in op langzaamrijdend verkeer. Meerdere auto’s raakten betrokken bij het ongeval en ook ontstond er een flinke brand.

Een andere weggebruiker die het zag gebeuren aarzelde geen moment, zette zijn auto aan de kant en rende naar de wrakken toe. Samen met een man op een motor hebben ze een slachtoffer uit een brandende auto weten te redden.

Niet veel later komen de hulpdiensten aan en begint de hulpverlening. In totaal raakten er vier personen gewond waarvan een ernstig. De situatie van dat slachtoffer is stabiel. De bestuurder van de vrachtwagen is aangehouden. Dat is een standaard procedure bij ernstige aanrijdingen met letsel.

Foto: Marnix Manschot Fotografie

Gerelateerde artikelen