Landelijk

KNMI: Code geel voor gladheid op Nederlandse wegen

NEDERLAND – Het KNMI heeft voor het gehele land code geel afgegeven voor gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.

In het zuiden van Limburg heeft het vanochtend op sommige plekken (natte) sneeuw geregend, en eerder was er al sprake van sneeuwval. Op lokale schaal kan er een dun sneeuwlaagje van 1-2 cm ontstaan, wat tot verkeers- en buitenactiviteitshinder kan leiden.

Vanavond en gedurende de nacht naar maandag bestaat de mogelijkheid van gladheid door bevriezing van natte weggedeelten en door winterse neerslag, zoals hagel of sneeuw. Vooral landinwaarts kunnen op verschillende locaties tijdelijke sneeuwlaagjes van enkele centimeters vormen, wat wederom hinder kan veroorzaken voor verkeer en buitenactiviteiten. Maandagmiddag kan er nog lokaal gladheid optreden door resterende sneeuw en winterse buien. In de avond neemt de kans op gladheid op meerdere plaatsen toe als gevolg van bevriezing en enkele sneeuwbuien.

Gerelateerde artikelen