Overijssel

Man (24) onder invloed botst frontaal tegen boom Spitsdijk Bathmen

BATHMEN – In de nacht, kort voor 1 uur, vond er een incident plaats op de Spitdijk tussen Deventer en Bathmen waarbij een bestuurder onder invloed tegen een boom botste.

Een 24-jarige inwoner van Bathmen was onderweg vanuit Deventer richting Bathmen toen hij in een lichte bocht de controle over het stuur verloor en tegen een boom aanreed. Hoewel ambulancepersoneel de man onderzocht en geen verwondingen constateerde, bleek uit een initiële blaastest op de locatie dat hij te veel alcohol had genuttigd.

De betrokkene is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een grondiger ademanalyse om de precieze alcoholwaarden te bepalen. Volgens de politie overschreden deze waarden aanzienlijk de toegestane limieten, wat resulteerde in het intrekken van zijn rijbewijs. De auto liep door de impact aanzienlijke schade op en is als total loss beschouwd, met alle airbags geactiveerd. Gelukkig bevonden zich geen andere passagiers in het voertuig. Hoewel de getroffen boom door de aanrijding scheef staat, wordt gemeld dat deze nog steeds stabiel is.

Foto: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen