Noord-Holland

Zeer grote woningbrand met veel rookontwikkeling Koninginneweg Hilversum

HILVERSUM – Op zaterdagavond 13 januari, rond 22.40 uur, brak er brand uit in een woning aan de Koninginneweg in Hilversum.

Bij aankomst van de brandweer was er sprake van een hevige uitslaande brand. Om de brand onder controle te krijgen en te voorkomen dat het zou overslaan naar omliggende panden, werd opgeschaald naar het niveau ‘zeer grote brand GRIP 1’. Brandweerkorpsen uit de nabije omgeving werden ingezet om de brand te bestrijden. De brand veroorzaakte gedurende lange tijd intense rookontwikkeling. De brandweer moest aanzienlijke sloopwerkzaamheden uitvoeren om de vlammen te doven.

Ten minste één woning raakte grotendeels verwoest door de brand. Er is momenteel geen informatie bekend over eventuele gewonden. De politie heeft de omgeving ruim afgezet, en omliggende woningen zijn ontruimd.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen