Landelijk

ANWB: Ruim 1000 kilometer file tijdens ochtendspits door ongelukken en gladheid

NEDERLAND – Het is een erg drukke maandagochtendspits. Volgens de ANWB stond er op het hoogtepunt ruim 1000 kilometer file.

De oorzaak hiervan zijn automobilisten die afstand houden van elkaar vanwege de gladheid op de weg. Over heel Nederland trekt nu een sneeuwfront wat kan leiden tot gladde situaties op de wegen.

Het KNMI heeft voor het gehele land code geel uitgegeven vanwege de aanwezigheid van gladheid. Door de winterse omstandigheden van afgelopen nacht bestaat de mogelijkheid dat wegen bevroren zijn. Onder code geel adviseert het KNMI mensen om extra waakzaam te zijn, gezien het risico op gevaarlijk weer.

Vandaag en morgen zullen sneeuwbuien over het land trekken. Volgens de voorspellingen zal voornamelijk in het binnenland enkele centimeters sneeuw blijven liggen. Het KNMI benadrukt dat dit tot problemen kan leiden voor het verkeer en buitenactiviteiten.

Gerelateerde artikelen