Gelderland

Automobiliste vliegt uit de bocht A1 Bathmen, bestuurder bestelbus negeert afzetting

BATHMEN – Op de afrit van de A1 bij Bathmen vloog vanmiddag een bestuurster uit de bocht. De dame kwam in de berm, reed in een rechte lijn het talud af, schoot over een sloot en kwam in het bosschage tot stilstand.

Passerende automobilisten stopten om de vrouw te helpen, maar ze bleek wonderwel niet gewond. Voor het bergen van de auto werd de afrit afgesloten met een grote botsabsorber met lichtgevende pijl, een flinke rij pionnen én een digitaal informatiebord die mensen verwees naar de volgende afrit.

Toch vond de bestuurder van een bestelbus dat hij er wel langs kon en reed tussen de pionnen door alsnog de afrit op. Daar kwam hij echter alsnog stil te staan achter de auto van de weginspecteur van Rijkswaterstaat en de bergingswagen die inmiddels dwars op de weg stond om de auto los te trekken.

Omdat de politie niet aanwezig was kon de man niet bekeurd worden, maar het heeft in ieder geval wel een minuut of 20 van zijn tijd gekost – netjes omrijden was in ieder geval sneller geweest

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen