Gelderland

Apeldoorner krijgt onterecht 28 verkeersboetes vanuit Rotterdam

APELDOORN/ROTTERDAM – Een Gelderlander heeft in de afgelopen tijd maar liefst 28 verkeersboetes thuis ontvangen voor overtredingen in Rotterdam. Alleen de man zelf is bijna nooit in Rotterdam geweest. Volgens De Stentor gaat het om een Apeldoorner.

De man kreeg de 28 boetes op zijn mat de afgelopen tijd. De boetes liepen in totaal op tot ruim 3.000 euro. De Apeldoorner liet het hier niet bij zitten en diende meerdere bezwaren in. Hij kon aantonen dat hij niet in Rotterdam geweest is op de momenten dat de verkeersovertredingen begaan zijn. De politie kwam hierop in actie en kwam erachter dat een creatieve Rotterdammer de letter P had veranderd in een R.

Uiteindelijk heeft de verkeerspolitie het uiteindelijke voertuig weten te lokaliseren. De man werd op 14 januari door de politie meegenomen naar het politiebureau. In een verklaring liet de Rotterdammer weten dat hij niet bewust was van het feit dat iemand anders de dupe zou worden van zijn knutselwerk.

De man moet zich nog verantwoorden voor de rechter en het OM beslist of hij zijn auto terugkrijgt. De man uit Apeldoorn hoeft uiteraard de boetes niet te betalen.

Foto: Verkeerspolitie Rotterdam

Gerelateerde artikelen