Landelijk

Sneeuwbuien zetten door, lokaal sneeuwdek van 10cm verwacht

NEDERLAND – Het blijft doorsneeuwen vandaag. Lokaal is er kans op zelfs 15 centimeter sneeuw. Het KNMI heeft hiervoor code geel afgegeven.

De winterse buien bewegen vanuit het noordwesten over het land. Tussen deze buien door zijn er periodes met opklaringen. De temperatuur zakt tot net onder het vriespunt. De komende dag kunnen vooral in het noorden enkele sneeuwbuien worden verwacht, terwijl woensdag Zuid-Nederland juist kans maakt op sneeuw. Deze winterse omstandigheden zullen nog enkele dagen aanhouden.

Rijkswaterstaat heeft ruim 550 strooiwagens ingezet om zout te strooien. Door bevriezing van natte weggedeelten kan het flink glad worden op de weg. Gisteren (maandag) heeft Rijkswaterstaat al voor 3.107.210 kg aan zout gestrooid.

Foto: Rijkswaterstaat

Gerelateerde artikelen