Gelderland

VIDEO | Leiding geraakt tijdens boorwerkzaamheden, straten in Twello staan blank

TWELLO – De N792 en naastgelegen rotonde met de N344 staan volledig blank na een breuk in een hoofdwaterleiding. Bij werkzaamheden, waarbij ondergronds geboord wordt, is per ongeluk de leiding geraakt.

Hierdoor stromen duizenden liters water over de weg, waardoor de rijbaan en beide fietspaden volledig blank staan. Hoewel de meeste passanten rustig door het water rijden, ging een Mercedes bestelbus er zo vlot doorheen dat het opspattende water een voetganger doorweekt maakte.

De bestuurder leek ondanks de wilde gebaren en middelvinger niet onder de indruk. De weginspecteurs van de provincie Gelderland hebben de weg inmiddels afgesloten. Vitens heeft de leiding afgesloten en gaat het herstel uitvoeren, wat naar verwachting de hele avond nog gaat duren.

Er is veel zand weggespoeld en het risico bestaat dat delen van de weg daardoor verzakken. Tientallen woningen in de omgeving zitten zonder water door de breuk.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen