Landelijk

Voorlopig laatste paar dagen sneeuw, na het weekend zachter weer rond de 10 graden

NEDERLAND – Gisteren viel er in Limburg erg veel sneeuw waardoor onder andere het verkeer erg ontregeld was. De aankomende dagen trekken er nog diverse sneeuwbuien over Nederland heen.

‘s Ochtends schijnt de winterzon helder met vorst en zonnige momenten. In het zuidoosten trekt wat hoge bewolking voorbij, maar zodra de zon hoger aan de hemel staat, kunnen we genieten van een prachtig wit landschap. Boven de kustprovincies vormen zich stapelwolken, en aan de kust bestaat er kans op een winterse bui met (natte) sneeuw. Een noordwestenwind brengt minder koude lucht mee, en in combinatie met de zonnige perioden zal de vorst op steeds meer plaatsen verdwijnen. Alleen in Limburg blijft het kwik onder het vriespunt.

Vrijdag trekken aan het begin van de ochtend enkele sneeuwbuien over Nederland heen. Vanaf het weekend lijken we voorlopig afscheid te nemen van de nachtvorst en sneeuwbuien. Het lijkt erop dat er zachter weer deze kant op komt met temperaturen overdag rond de 10 graden. Erg zacht voor de tijd van het jaar.

Gerelateerde artikelen