Gelderland

Automobilist verliest macht over het stuur en belandt in weiland Kootwijkerbroek

KOOTWIJKERBROEK – Op zondagmiddag vond er in Kootwijkerbroek een verkeersincident plaats waarbij een automobilist de controle over zijn voertuig verloor. De auto vloog uit de bocht, raakte een boom en kwam tot stilstand boven een sloot. Eén persoon raakte hierbij gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Het incident deed zich voor rond 13.45 uur op de Velkemeensedijk. De bestuurder verloor de macht over het stuur in de bocht, waarna een botsing met een boom volgde. De auto kwam half in een weiland tot stilstand boven een sloot. Na ontvangst van de melding werden hulpdiensten grootschalig ingezet. Naast twee ambulances werd ook een traumahelikopter opgeroepen, maar deze bleek uiteindelijk niet nodig te zijn.

Ter plaatse bevestigden agenten dat één persoon gewond is geraakt en naar het ziekenhuis is vervoerd. Er zou ook een voetganger bij het incident betrokken zijn, maar het is niet duidelijk of de bestuurder of de voetganger gewond is geraakt. De politie voert een onderzoek uit om de toedracht van het incident te achterhalen. Een bergingsbedrijf sleept de ernstig beschadigde auto weg.

Gedurende de afhandeling van het incident was de weg afgesloten.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen