Landelijk

Storm Jocelyn op komst, in de late avond en nacht zware windstoten

NEDERLAND – Vanaf het laatste deel van de avond zullen krachtige windstoten met snelheden tussen 80-90 km/uur zich manifesteren in het westen en noorden. Deze windstoten hebben een zuidwestelijke oorsprong.

Gedurende de komende nacht zal het fenomeen zich verspreiden over het gehele land, wat mogelijk hinder kan veroorzaken voor het verkeer en buitenactiviteiten. Deze krachtige windstoten worden geassocieerd met het lagedrukgebied genaamd ‘Jocelyn’.

Op woensdagochtend zal de windrichting veranderen naar het westen, en zal de wind snel afnemen in de zuidelijke regio’s van het land, waarbij de zware windstoten verdwijnen. In het noorden zal de wind pas in de loop van woensdagmiddag geleidelijk afzwakken.

Gerelateerde artikelen