Utrecht

Drietal gezocht voor bespugen buschauffeur Kanaleneiland Utrecht

UTRECHT – De politie is op zoek naar 3 jongens die op zaterdag 11 november een buschauffeur bespuugd hebben en zijn bus hebben gesloopt.

Op de avond van zaterdag 11 november maakt de buschauffeur omstreeks 22:25u een halt bij de bushalte Kanaleneiland Zuid in Utrecht. Drie jongens stappen aan boord, waarbij de chauffeur opmerkt dat één van hen verzuimt in te checken en gewoon doorloopt. De chauffeur spreekt de overige twee jongens aan en verzoekt hen vriendelijk om hun medepassagier terug te roepen voor de incheckprocedure.

Hoewel de jongen terugkomt, besluit hij het gesprek aan te gaan. Ondanks het standpunt van de chauffeur dat inchecken noodzakelijk is, steekt één van de jongens zijn hand in zijn zak en dreigt de chauffeur met iets dat hij liever niet wil tonen. In reactie hierop besluit de buschauffeur de jongens uit de bus te verwijderen. Dit leidt tot duw- en trekwerk, waarbij een omstander de chauffeur te hulp schiet om de jongens uit het voertuig te krijgen.

Nadat de jongens uit de bus zijn gezet, gaan ze helaas nog een stap verder door de buschauffeur te bespugen. Maar daar blijft het niet bij. Op het moment dat de chauffeur er eindelijk in slaagt de deuren te sluiten, vernielt één van de jongens nog de buitenspiegel van de bus, waarna ze zich uit de situatie terugtrekken. Het is van groot belang om de identiteit van deze jongens te achterhalen, gezien de bedreigingen en vernielingen die zij hebben veroorzaakt.

Heeft u tips of informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Bron: Politie

Gerelateerde artikelen