Gelderland

Hondje Pippa al anderhalve dag verdwenen in dassenburcht Apeldoorn

APELDOORN – Het zal je maar gebeuren, je bent lekker aan het wandelen met je hond in het bos en opeens schiet je hond en dassenburcht in. Het overkwam een vrouw woensdagochtend in Apeldoorn. Van de hond ontbreekt nog ieder spoor.

Een vrouw was gisterochtend samen met een van haar hondjes lekker aan het wandelen in een bosgebied langs de Zuster Meyboomlaan in Apeldoorn toen haar hond, een teckel plots een dassenburcht in rende. Het hondje kwam er echter niet meer uit. De eigenaresse heeft tot vannacht twee uur bij de tunnel gezeten en wat voer bij de uitgangen van de dassenburcht gezeten, maar desondanks zonder resultaat.

24 uur later, belt de vrouw de brandweer. De brandweer kwam ter plaatse en ging op zoek naar de hond. Er werd gegraven in de hoop op een van de tunnels onder de grond uit te komen. Met succes, alleen ook daar bleek het hondje niet te zitten.

Aangezien de dassenburcht meerdere uitgangen had en alle kanten opging, werd bedacht om met een camera in de tunnel te gaan kijken. Hulptroepen van verschillende rioleringsbedrijven werden ingeschakeld en kwamen ter plaatse. Op zoek naar het hondje. Helaas boden de camera’s ook niet het gewenste resultaat.

De brandweer en de hulptroepen keerden na ruim anderhalf uur retour.

Wat rest, waar is teckel Pippa gebleven…

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen