Utrecht

Hoogwerker slaat over de kop A28 Amersfoort, bestuurder naar ziekenhuis

AMERSFOORT – Donderdagmorgen 25 januari rond 07.15 uur heeft een flink ongeval plaatsgevonden aan de Rijksweg A28 Rechts 12.5 in Amersfoort.

In de richting vanuit Utrecht naar Amersfoort ging het net voorbij afrit Soesterberg mis. Door een onbekende oorzaak verloor een bestuurder van een autohoogwerker de macht over het stuur en sloeg met zijn voertuig over de kop. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen waaronder de brandweer. Het slachtoffer werd door de hulpdiensten uit zijn voertuig bevrijd waarna het slachtoffer door het ambulancepersoneel werd overgebracht naar het ziekenhuis. 

Gedurende het incident is de gehele snelweg afgesloten geweest. Honderden bestuurders negeerde de rode kruizen en bleven doorrijden. Door het ongeval is flinke schade ontstaan aan het wegdek. Rijkswaterstaat zal een aannemer aansturen voor herstelwerkzaamheden. 

De autohoogwerker werd door een berger afgesleept. 

Foto’s: Marnix Manschot Fotografie

Gerelateerde artikelen