Overijssel

Zeer ernstig ongeval A28 Staphorst, snelweg richting het noorden dicht

STAPHORST – Op de A28 bij Staphorst heeft zaterdag aan het einde van de middag een zeer ernstig verkeersongeval plaatsgevonden. Daarbij raakten meerdere mensen (ernstig) gewond. Hulpdiensten zijn massaal ter plekke.

Het ongeluk gebeurde rond 16.30 uur op de A28 tussen Zwolle en knooppunt Lankhorst, ter hoogte van Staphorst. Door een nog onbekende oorzaak botste zeker vijf personenauto’s hard op elkaar. Twee auto’s zouden na het ongeluk op de kop terecht zijn gekomen.

Hulpdiensten rukten massaal uit. Naast meerdere ambulances en brandweerwagens werd er ook een traumahelikopter opgeroepen. Laatstgenoemde werd gecanceld.

De snelweg is in de richting van Drenthe volledig afgesloten. Het verkeer wordt er bij afrit Staphorst eraf gestuurd.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet bekend.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen