Gelderland

Zeer grote uitslaande brand in bedrijfspand Lorentzstraat Harderwijk

HARDERWIJK – Aan de Lorentzstraat in Harderwijk is omstreeks 05:30 uur een zeer grote uitslaande brand uitgebroken in een bedrijfspand. Volgens een correspondent ter plaatse woedt de brand bij Ter Hoeven Verf aan de Voltastraat.

Bij aankomst van de brandweer bleek de brand al flink uitslaand te zijn. De hulpdiensten werden direct al groots gealarmeerd en omliggende korpsen werden aangestuurd om de brand te bestrijden. Er is ook een enorme rookontwikkeling zichtbaar. Het pand is zo’n 100m x 100m groot en is een groothandel voor verf en verfwaren.

Er zijn ook diverse meetploegen ter plaatse om de rook te controleren op gevaarlijke stoffen.

Opschaling

Rond 06:05 uur werd er door de brandweer opgeschaald naar het sein GRIP 1. Dat betekent dat meerdere disciplines nauwkeurig met elkaar samen werken en communiceren. Er worden hierdoor direct meerdere brandweervoertuigen aangestuurd.

Omliggende korpsen

Onder andere korpsen uit Nijkerk, Nunspeet, Apeldoorn, Zeewolde en Harderwijk zijn gealarmeerd. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend. Ook is het onbekend of er gewonden zijn gevallen.

De Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland adviseert omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden vanwege de hevige rookontwikkeling.

De brandweer zet in op het voorkomen van uitbreiding naar omliggende gebouwen.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen