Overijssel

Boerenprotest bij provinciehuis Luttenbergstraat Zwolle

ZWOLLE – Woensdagavond 31 januari omstreeks 19.55 uur zijn boeren zich aan het verzamelen voor een nieuwe protestactie bij het provinciehuis aan de Luttenbergstraat in Zwolle.

Tijdens de actie willen de boeren een brief overhandigen aan landbouwgedeputeerde Maurits von Martels (BBB). Hij is op de hoogte van de actie en zal de boeren te woord staan. De gemeente Zwolle en de politie weten hier ook van. In eerste instantie werden er zo een twintig boeren verwacht maar dat bleken er meer te zijn geworden tot een aantal van zeventig tot tachtig tractoren. Hoe lang de actie precies gaat duren, is niet duidelijk.

Ook de politie is in groten getale aanwezig. Vooralsnog hebben er nog geen incidenten plaatsgevonden en verloopt de actie rustig.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen