Overijssel

Politie geeft opheldering over video met aanrijding politie en 12-jarige jongen op fatbike

ENSCHEDE – Op social media en WhatsApp groepen circuleren beelden van een 12-jarige jongen op zijn fatbike die in aanrijding komt met een politieauto. De politie geeft op Facebook verdere toelichting. De politie laat weten dat het betreffende filmpje slechts een deel van de totale situatie laat zien.

Gisterenmiddag omstreeks 14.30 uur reageerde de politie op een melding van overlast, waaronder vuurwerk, in de buurt van Het Bijvank in Enschede. Ter plaatse troffen ze een jongen op een opvallende fatbike met afwijkend rijgedrag aan. De politie verzocht de jongen te stoppen, maar hij negeerde het verzoek en fietste weg.

Ondanks aanwijzingen van de agent in de politieauto weigerde de jongeman te stoppen en slaagde erin aan de staandehouding te ontsnappen. Hij verdween kort uit het zicht van de agent. Enige tijd later kwam dezelfde jongen op de fatbike de politieauto tegemoet in de nabije omgeving.

Om de jongen te dwingen te stoppen en hem alsnog staande te houden, werd de weg snel geblokkeerd met de politieauto. Hierbij kwam het tot een botsing tussen de jongen op de fatbike en de politieauto. Na het incident werd de 12-jarige jongen meegenomen naar het politiebureau voor verdere ondervraging, en zijn ouders werden op de hoogte gebracht. De fatbike bleek technisch niet in orde en werd in beslag genomen voor nader onderzoek. Het verloop van de aanrijding wordt tevens onderzocht door de verkeersspecialisten van de politie.

Online wordt er nu opgeroepen om de gegevens van de betreffende agent te delen. Het zogeheten ‘Doxing’ is per 01-01-2024 strafbaar.

De 12-jarige jongen kwam er slechts met wat schaafplekken vanaf.

Bron & foto: Politie Enschede

Gerelateerde artikelen