Gelderland

Enorme schade en gewonde na harde botsing Kayersdijk Apeldoorn

Apeldoorn – Bij een harde botsing tussen drie voertuigen op de Kayersdijk in Apeldoorn is donderdagochtend een vrouw gewond geraakt. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeluk gebeurde rond 09.30 uur op de kruising Kayersdijk met de Laan van Malkenschoten, ter hoogte van de Mercedes-Benz dealer. Door vermoedelijk de laagstaande zon, zag een van de automobilisten het verkeerslicht niet goed waarna deze de kruising op reed en in botsing kwam met de twee voertuigen.

Een automobiliste kwam vast te zitten in haar auto en moest door de toegesnelde brandweerlieden uit haar benarde positie worden, bevrijdt. Zij is vervolgens door het ambulancepersoneel nagekeken en behandeld en overgebracht naar het ziekenhuis.

Bij het ongeluk waren twee personenauto’s en een bestelbusje betrokken. De inzittenden van de andere twee voertuigen zijn door ambulancepersoneel nagekeken, maar raakten niet gewond.

De ravage is na het ongeluk groot. De weg ligt bezaaid met brokstukken en de drie voertuigen zijn fors beschadigd geraakt. Naast de ravage op de weg, zorgde het ongeluk ook voor een verkeersinfarct. De kruising is namelijk een druk punt. Automobilisten konden vanaf de Kayersdijk niet de Laan van Malkenschoten oprijden en dit zorgde voor een forse files rondom het kruispunt.

Een berger is ter plaatse gekomen om alle drie de voertuigen af te slepen.

De toedracht van het ongeluk valt volgens de agenten te verwijten aan de “vermoedelijk” laagstaande zon.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen