Utrecht

Man steelt voor 25.000 euro aan laptops uit supermarkt Archimedeslaan Utrecht

UTRECHT – De politie is op zoek naar de dader die op vrijdag 20 oktober tientallen laptops heeft gestolen met een waarde van bijna 25.000 euro.

Rond 18:30 uur loopt de man de supermarkt in aan de Achimedeslaan in Utrecht. Nog geen 20 minuten later loopt hij met een doos met tientallen laptops erin de deur uit.

Een medeweker van de supermarkt gaf vervolgens op 23 oktober aan dat de ruimte waar de laptops zich bevonden er anders uit zag. Toen zij de camerabeelden gingen bekijken zagen zij de onbekende man met een schroevendraaier de supermarkt binnenlopen.

De persoon begeeft zich nadien naar de vijfde verdieping, waar zich een ruimte bevindt met dozen vol laptops. Hij besluit een kar te gebruiken en begint de dozen erop te stapelen.

Na zijn terugkeer op de begane grond plaatst hij een doos achter de deur om te voorkomen dat deze dichtvalt. Vervolgens pakt hij een andere doos en duwt hij de doos die de deur openhoudt weg. Hierdoor valt de deur dicht, en de persoon verdwijnt uit het zicht, erin slagen om laptops ter waarde van meer dan €25.000 mee te nemen. Het is echter jammer voor hem dat er camerabeelden zijn waarop hij te zien is. De politie wil graag achterhalen wie deze persoon is en waar hij momenteel verblijft.

Heeft u tips omtrent deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

Gerelateerde artikelen