Opmerkelijk

VIDEO | Bizarre snelheden van 250km/h tijdens achtervolging van Mercedes AMG

Op het YouTubekanaal van Politie Eenheid Landelijke Expertise en Operaties is een video verschenen met daarin een achtervolging van een Mercedes AMG-auto over de A16 bij Zevenbergsche Hoek. Dit gebeurde in augustus vorig jaar.

In de video is te zien dat de bestuurder van de Mercedes ervandoor gaat met torenhoge snelheden van maar liefst 250 km/h over de snelweg. Ook haalt de auto levensgevaarlijk in over de vluchtstrook en lapt hij alle regels aan zijn laars.

Ook op plattelandsweggetjes rijdt de verdachte veels te hard. Na een lange achtervolging besluit de politie uiteindelijk om de achtervolging te staken vanwege de te hoge snelheid.

Met toestemming van de Officier van Justitie mag de verdachte buiten heterdaad worden aangehouden. De locatie waar de verdachte verblijft is op dat moment bekend bij de politie. De verdachte is uiteindelijk aangehouden en heeft een proces verbaal gekregen voor het rijden zonder geldig rijbewijs en voor het opzettelijk gevaarlijk rijden.

Gerelateerde artikelen