Noord-Holland

Vijftig vogels overleden na felle brand Breestraat Koog aan de Zaan

KOOG AAN DE ZAAN – In de nacht van woensdag op donderdag rond kwart voor twee is aan de Breestraat in Koog aan de Zaan een grote brand ontstaan. Daarbij zijn 50 vogels om het leven gekomen. Zo’n 10 woningen zijn ontruimd. De brandweer schaalde snel op.

Zij deden er alles aan om de woning te redden. De brand zou kunnen overslaan naar andere huizen in het blok. De getroffen woning waar de brand begon is tot nader order onbewoonbaar. Tien woningen in het blok zijn ontruimd. De woordvoerder zegt dat het blussen lastig is in verband met de soort dakconstructie. Dat maakt het blussen moeilijker.

Er waren drie personen binnen in het pand. Alle drie zijn ze door de brandweer naar buiten gehaald. Eén bewoonster is naar het ziekenhuis gebracht. De andere twee stonden tijdig veilig buiten. Later in de ochtend mochten de buren weer terug. Over het ontstaan van de brand is nog niets duidelijk.

Foto’s: AS Media

Gerelateerde artikelen