Landelijk

Meerdere agenten uit functie gezet na ernstig grensoverschrijdende en discriminerende berichten in appgroepen

AMSTERDAM – De politie heeft elf agenten uit hun functie gezet nadat er in verschillende appgroepen ernstig grensoverschrijdend en discriminerende berichten werden verstuurd.

Een twaalfde agent werd geschorst. Het gaat om onder andere agenten uit de eenheid van Amsterdam. Het bestaan van de appgroepen kwam aan het licht na twee strafzaken De precieze aard en de omvang van de berichten wordt op dit moment nog onderzocht.

In een van de groepen waren eveneens een medewerker van het Politiedienstencentrum en een werknemer van de Rotterdamse politie-eenheid betrokken. Ook binnen deze organisaties zijn onderzoeken geïnitieerd, en de betreffende personeelsleden zijn op non-actief gesteld.

Foto: Jan Vašek via Pixabay

Gerelateerde artikelen