Gelderland

Openbaar Ministerie eist 3 jaar gevangenisstraf na dodelijk ongeval Zutphenseweg Apeldoorn

APELDOORN – Het Openbaar Ministerie heeft gisteren 3 jaar cel geëist en 5 jaar rijontzegging tegen de verdachte die op 24 november 2022 de 20-jarige Jari dood reed.

Het slachtoffer fietste over de Zutphensestraat toen de 31-jarige Dylan B. met ruim 140 kilometer per uur de man aanreed. ‘Het slachtoffer had geen schijn van kans’ aldus het Openbaar Ministerie. Bijna een jaar lang hield de verdachte vol dat hij niet achter het stuur zat maar zijn vriendin.  “Het is niet uit berouw dat hij die leugen uiteindelijk toegeeft, maar alleen te danken aan goed opsporingswerk van de politie, waardoor het net zich ontegenzeggelijk sloot rondom verdachte en hij niet anders meer kon dan toegeven dat hij degene was die reed.” vervolg de Officier van Justitie.

De man reed ruim 140 kilometer per uur waar slechts 50 is toegestaan. De fietser wordt aangereden en overleeft die botsing niet. Het Openbaar Ministerie eiste vandaag een gevangenisstraf van 36 maanden waarvan 6 voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar tegen de verdachte voor zijn roekeloze rijgedrag. Tevens eist het OM een ontzegging van de bevoegdheid om een motorvoertuig te besturen, voor de duur van 5 jaar: “Het slachtoffer heeft, met de snelheid die verdachte had, de aanstormende auto nooit zien aankomen.”

Meer over deze zaak is te lezen op de website van het Openbaar Ministerie.

Gerelateerde artikelen