Gelderland

Politie Oost-Nederland: ‘Wij treden op, onveilige situaties op meerdere snelwegen door boerenprotesten’

APELDOORN – De politie Oost-Nederland gaat optreden op meerdere plaatsen in Oost-Nederland tegen de protesterende boeren.

Dat meldt de politie op X. “Demonstreren is toegestaan binnen de grenzen van de wet, maar daar is hier geen sprake van. Er is brand gesticht, vuurwerk afgestoken en er rijden landbouwvoertuigen op de snelweg.” vertelt de politie op het sociale medium. Er ontstaan diverse gevaarlijke situaties op de weg.

De politie gaat handhaven op de strafbare feiten die zijn gepleegd. Op diverse plaatsen waaronder de A50 bij Apeldoorn is meermaals afval in brand gestoken. Ook rijden landbouwvoertuigen op de snelweg.

De A50 bij Apeldoorn is zijn zijn geheel afgesloten ter hoogte van Apeldoorn-Noord omdat daar chemische verpakkingen tussen de vlammen lagen.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen