Gelderland

Ernstig ongeval Utrechtseweg Renswoude, automobilist botst frontaal tegen boom

RENSWOUDE – Op de Utrechtseweg tussen Scherpenzeel en Renswoude heeft woensdag aan het einde van de middag een ernstig ongeluk plaatsgevonden. Een persoon raakte daarbij zwaargewond. 

Het ongeluk gebeurde rond 17.45 uur. Door een nog onbekende oorzaak raakte een automobilist de macht over het stuur kwijt en raakte van de weg en botste frontaal op een boom. De bestuurder, zit bekneld in het voertuig. De brandweer probeert de bestuurder momenteel met speciaal gereedschap te bevrijden. 

De hulpdiensten zijn massaal opgeroepen. Naast drie brandweerwagens en meerdere ambulances, is ook een traumahelikopter opgeroepen. Laatstgenoemde is nog aanvliegend. 

De klap moet hard zijn geweest. De auto is aan de voorzijde flink in elkaar gewrongen. De provincialeweg is vanwege het ongeluk deels afgesloten. De politie gaat onderzoek doen naar de toedracht van het ongeluk.

Foto’s: Kevin Vroon/LDGFotografie

Gerelateerde artikelen