Opmerkelijk

Jonge pimpelmeesjes vastgeplakt aan boom, dierenambulance verontwaardigd

Dierenambulance Maasland is verontwaardigd. Enkele wandelaars vonden maandag in een natuurgebied bij Herperduin vlak bij Oss pimpelmeesjes vastgeplakt aan een boom. “Waarom in hemelsnaam doe je zoiets” vervolgt de dierenambulance.

De beestjes werden gevonden door een paar wandelaars die direct de dierenambulance belden. Zij konden vier pimpelmeesjes redden. De beestjes zaten vastgeplakt aan een stuk folie dat om de boom was geplakt. De anderen hebben het helaas niet overleefd. De dierenambulance heeft een melding gedaan bij Meldpunt 114.

De dierenambulance denkt dat de boom is afgeplakt voor de eikenprocessierups. Alleen dit duurt nog een paar maanden voordat deze er zijn. Er lijkt dan ook geen sprake te zijn van kwade opzet. Maar het is wel vreemd omdat het nog geen seizoen is voor de eikenprocessierups.

Foto’s: Dierenambulance Maasland

Gerelateerde artikelen