Gelderland

Noodbevel in heel Apeldoorn vanwege oproep om massaal naar politiebureau te komen

APELDOORN – De gemeente Apeldoorn heeft voor heel Apeldoorn een noodbevel afgekondigd. Dit omdat er online aankondigingen zijn geweest om de twee mannen die zijn aangehouden tijdens het boerenprotest te bevrijden.

Het noodbevel is uitgevaardigd naar aanleiding van oproepen op sociale media waarin mensen worden aangespoord om in grote getalen naar het politiebureau van Apeldoorn te komen, met als doel de bevrijding van twee eerder gearresteerde mannen. Deze twee individuen werden maandagavond op de A50 aangehouden. Het noodbevel is van kracht gegaan om 20.30 uur vanavond.

De Mobiele Eenheid van de politie staat paraat bij het politiebureau aan de Europaweg. Ook bij de politieacademie staan agenten, ME en politiehonden. Ook zouden er shovels aanwezig zijn. Diverse uitvalswegen waaronder de Polderweg en de Kuiperdijk zijn door de politie geblokkeerd.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen