Gelderland

Aangehouden mannen na boerenprotest vast voor milieudelict en blokkade A50 Apeldoorn

APELDOORN – De twee boeren die afgelopen maandagavond werden aangehouden op de A50 bij het boerenprotest, blijven tot zeker vrijdag vast zitten.

Op vrijdag zullen zij worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. De twee worden verdacht van het dumpen van afval en brandstichting op de A50 bij Apeldoorn. Het gaat om een 35-jarige man uit Eerbeek en een 39-jarige man uit Klarenbeek.

De rechter-commissaris zal beslissen over een eventuele verlenging van de hechtenis van de mannen. Zij worden beschuldigd van een milieuovertreding, specifiek het illegaal dumpen van afval buiten een aangewezen locatie, en het blokkeren van de weg, aldus een verklaring van het Openbaar Ministerie.

Gisterenavond werd er in heel Apeldoorn een noodbevel afgekondigd omdat er op social media werd opgeroepen om de gearresteerde boeren te bevrijden. Volgens de politie is de avond en de nacht rustig verlopen.

Gerelateerde artikelen