Gelderland

Bestuurder onder invloed veroorzaakt ongeval A1 Wilp

WILP – Op de A1 is woensdagavond rond 21:30 uur een dubbele aanrijding gebeurd. Aanvankelijk botste een grijze Volkswagen achterop een pick-up truck.

De pick-up begon daardoor te tollen en crashte in de vangrail. Het voertuig bleef daarna 180 graden gedraaid op de linkerrijstrook staan. De Volkswagen die achterop reed kon tot stilstand komen op de vluchtstrook.

Tweede aanrijding

Een achteropkomende automobilist zag de stilstaande auto op de vluchtstrook, maar daardoor niet dat er ook nog een auto op de linker rijstrook stond. De Peugeot botste er vervolgens vol bovenop. Wonderwel raakte ook deze bestuurder niet gewond, maar door de klap brak het wiel van de auto af en lag de weg bezaaid met brokstukken.

Onder invloed

Na controle door de politie bleek dat de bestuurder van de Volkswagen die de eerste aanrijding veroorzaakte, veel te veel had gedronken. De 46-jarige bestuurder uit Deventer is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. In zijn auto lagen op de bijrijdersstoel meerdere bierdopjes en achterin lege blikken bier. Ook is er een bloedproef afgenomen om te kijken of er ook drugs gebruikt is.

Negeren rood kruis

De snelweg werd na het ongeval volledig afgesloten. Ter hoogte van afrit Twello stonden rode kruizen boven de weg en moest verkeer de afrit nemen, maar tientallen automobilisten bleven gewoon de A1 volgen. Hierdoor ontstond achter het ongeval een grote opstopping, waardoor bergingsvoertuigen niet bij het ongeval konden komen en de weg langer dan nodig geblokkeerd was. Uiteindelijk is in de loop van de nacht de weg weer volledig vrijgegeven.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen