Utrecht

Automobilist onder invloed van alcohol en drugs aangehouden Wiekenweg Amersfoort

AMERSFOORT – Zondagmiddag 10 februari rond 16.30 is een man aangehouden na het rijden onder invloed aan de Wiekenweg in Amersfoort.

Een agent in vrije tijd zag hoe een automobilist afwijkend gedrag vertoonde op de weg. De agent in vrije tijd heeft zijn collega’s gewaarschuwd welke hem een stop teken gaven ter hoogte van Foodcourt de Wieken. 

Twee eenheden hebben zich bij de staandehouding gevoegd waarna er meerdere strafbare feiten naar boven kwamen. De automobilist moest een blaastest afleggen welke hij na 3 keer proberen niet correct uitvoerde. Ook werd een speekseltest afgenomen, deze test was positief op het gebruik van verdovende middelen (drugs). De automobilist had tevens tijdens zijn staandehouding valse gegevens opgegeven. De automobilist werd vervolgens aangehouden voor diverse feiten, opgegeven van valse identiteit gegevens, rijden onder invloed van vermoedelijk verdovende middelen, dit zal middels een bloedonderzoek worden uitgesloten.

De aangehouden automobilist is vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Hier gaan agenten opnieuw een blaastest uitvoeren en een arts gaat bloed afnemen. 

Gerelateerde artikelen