Flevoland

Ruim 8 miljoen euro en 200 kilo drugs gevonden in woning Leemwierde Almere

ALMERE – Woensdagavond 24 januari zijn agenten een woning binnengevallen aan de Leemwierde in Almere. Daar vonden zij een geldbedrag van ruim 8 miljoen euro en ruim 200 kilo drugs.

Uit onderzoek bleek dat er mogelijk verdovende middelen aanwezig waren in de woning. Bij de inval troffen agenten twee individuen aan, een 36-jarige man uit Amsterdam en een 64-jarige man uit Almere, die beiden werden gearresteerd.

Gezien het aanzienlijke bedrag aan contant geld en de ontdekking van meer dan 200 kg drugs, werd de Bewakingseenheid snel ingeschakeld. Zij hebben de woning gedurende enkele uren in de gaten gehouden, waardoor collega’s veilig het huis konden doorzoeken. Tijdens deze zoekactie werden tevens diverse waardevolle items aangetroffen, die allemaal in beslag zijn genomen. De aangetroffen drugs zijn inmiddels vernietigd.

Beide verdachten werden op 26 januari voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft bepaald dat de mannen voor nog in ieder geval 14 dagen in voorlopige hechtenis moesten blijven.

Bron: Politie.nl

Gerelateerde artikelen