Gelderland

Ruim driehonderd asielzoekers geëvacueerd na grote brand op boot Nieuwe Kade Arnhem

ARNHEM – Op de Nieuwe Kade in Arnhem is vannacht brand uitgebroken op een boot met vluchtelingen. Vanwege de ontruiming werd er al snel opgeschaald.

Rond 01:45 uur werden de hulpdiensten groots gealarmeerd. Er woedde een brand op een boot die door het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) wordt gebruikt. Twee boten zijn op last van de hulpdiensten ontruimd. Vanwege de ontruiming werd er opgeschaald naar het sein GRIP 1.

Het toegesnelde ambulancepersoneel heeft acht personen gecontroleerd op rookinhalatie. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Er werden ruim 300 vluchtelingen ontruimd. Zij worden elders opgevangen op het stadskantoor van de gemeenten Arnhem.

De oorzaak van de brand is niet bekend.

Gerelateerde artikelen