Gelderland

Bewoners horen harde knal en zien twee auto’s in brand staan Originestraat Apeldoorn

APELDOORN – Op de Orginenesstraat in Apeldoorn hebben twee voertuigen afgelopen nacht vlam gevat. Beide voertuigen raakten door de brand total loss. De politie gaat uit van brandstichting en is een onderzoek gestart.

Rond 01.45 uur werd de brand ontdekt door buurtbewoners die een knal hadden gehoord. Toen zij gingen kijken zagen zij meters hoge vlammen en belden 112. De brandweer kwam met spoed ter plaatse. Bij aankomst van de brandweer bleek de brand, die in eerste instantie woedde in de bestelbus was overgeslagen naar een personenauto die er tegenover geparkeerd stond. De brandweer had het vuur na enige tijd geblust en nadat de brand volledig uit was konden zij huiswaarts keren.

De politie heeft verklaringen opgenomen van meerdere bewoners. De politie is een onderzoek gestart om de oorzaak van de brand te achterhalen. Op dit moment gaat de politie uit van brandstichting, mensen die iets gezien of gehoord hebben kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Zowel de bestelbus als personenauto zullen niet meer hersteld kunnen worden en moeten als total loss worden beschouwd.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen